Beatles emlékzenekar

Sponsored by
The Bits Beatles emlékzenekar mobil website menü

Derecskei Zsolt - Zongora, gitár, ének

Derecskei Zsolt

A Beatles örök, és még mindig aktuális. Előttem lebeg még a kép, amikor kisiskolásként - mint később megtudtam Shadows-os stílusban - "léggitároztam" a Can’t Buy Me Love-ra, vagy néhány évvel később koromsötétben, zongorán kísérve magamat üvöltve énekeltem a Beatles dalokat.

Azóta zenészként volt szerencsém keresztül-kasul bejárni Európát, muzsikálni többek közt a liverpooli Cavern Club színpadán nem egyszer igazi "szakértők" előtt, megfordulni a tengeren túlon ("balra Grönlandnál"), de Magyarországon is eljutni olyan helyekre, ahol talán még ember sem járt. Megéltem hihetetlen élményeket és csalódásokat, s ahogy a magyar rocktörténelemről testközelből lehullt a lepel és ízeire szakadt.

Minek a sztárolás, a sallang, ha mögötte nincs semmi, csak a valóság? Én is egy egyszerű halandó vagyok és azt szeretem, ha így kezelnek: tisztelettel. Az elismerést természetesen - mint mindenki - szívesen fogadom és az elmúlt néhány év azt a késztetést hozta elő belőlem, hogy életre hívjam ezt a zenekart, amivel nagyszerű dolgokra leszünk képesek.

Tomorrow Never Knows, so Let it Be

Tovább - Bakó Balázs >>

Kiemelt koncert
További koncertek