Beatles emlékzenekar

Sponsored by
The Bits Beatles emlékzenekar mobil website menü

Beatles Unplugged

 

MTV logoMTV Unplugged! Ez a kifejezés szinte fogalommá vált azóta, hogy 1989. november 26-án az MTV életre hívta az MTV Unplugged koncertek szériáját, amellyel nem csak hagyományt és forradalmat, hanem egyfajta új stílust is teremtett. Eric Clapton, a Nirvana, Bob Dylan és sok más előadó itt elhangzott dalai, valamint a rögzített, és később számtalanszor játszott felvételek bizonyítják, hogy ezzel a sorozattal a csatorna valósággal zenei történelmet írt.

Sir Paul McCartney 1991-ben tette tiszteletét a műsorban, amikor teljesen újszerű, akusztikus verzióban vitt színpadra egy emlékezetes számcsokrot (We Can Work It Out, She’s a Woman, Blue Moon of Kentucky stb.) akkori bandájával. Ez később McCartney Unplugged - The Official Bootleg néven hivatalos kiadásban is megjelent.Beatles unplugged

"Unplugged", azaz - szép magyar szabad fordítással élve - "bedugattlanul" egy új világ tárul a zenészek és zenekarok elé, ahol egyfajta szabad művészi fordításban, akusztikus formában tolmácsolhatják a dalokat. A hangszerek saját nyers hangja mellett az adja a műfaj másik érdekességét, hogy a zenészek az eredeti dalok akusztikus formába történő átültetésénél - vagy inkább átfordításánál - a dalokat is átformálják. Változhat a hangszerelés, az ütem, a tempó, vagy akár a számok szerkezete is. Az unplugged koncepciójában nem szerepelnek színpadi erősítők és más elektronikai kiegészítők, ennél fogva egy efféle műsor sokkal kötetlenebb, kisebb helyeken, csendesebben is kivitelezhető, mint egy igazi rockkoncert. Ez a műfaj olyan hangulatot teremt, ahol a zenekar és a közönség is sokkal közelebb tud kerülni egymáshoz, ahol az együttzenélés, együtt éneklés varázsa a legfontosabb.

A The Bits 2014. január 10-én mutatkozott be első Beatles unplugged estjével, ahol egy csokor Beatles dal új köntösben, új megközelítésben szólalt meg a megszokott csapattól teltházas közönség előtt. A klasszikus beatkoncertek mellett unplugged keretek között is szeretnénk minél több helyre eljuttatni akusztikus Beatles repertoárunkat.

Tetszett a cikk? Vagy nem? Mondd el véleményedet!

Beatles, Beatles emlékzenekar, Beatles tribute, Beatles együttes, Beatles koncert, Beatles cover, Beatles dalok, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Beatles 50, Beatles dal, The Bits, Lennon-McCartney, Beatles zene, Beatles dalszöveg, Beatles turné, Beatles hangzás, Beatles, unplugged, MTV, akusztikus, rockkoncert, emlékkoncert, beatkoncert, Beatles unplugged, akusztikus koncert, MTV unplugged

Kiemelt koncert

2024-04-19 20:00

Beatles kívánságműsor | Budapest, Muzikum Klub

További koncertek